Om GSL

Om GSL

Historia

Vi har våra rötter i svensk och internationell tennis. Som tur är har steget mellan tennis och mode aldrig varit särskilt stort; speciellt inte för vår föregångare Fred Perry.

Historien om GSL tog fart på tennisbanan år 1997, med just Fred Perrys lagerkrans på bröstet. Magnus Gustafsson, grundaren av GSL, var vid detta tillfälle sponsrad av det brittiska varumärket, som alltid valt EN världsspelare att sponsra – någon med rätt personlighet och attityd på banan. Magnus lärde känna Fred Perrys VD och när det var dags att börja tänka på en sysselsättning efter tenniskarriären fick han chansen att vara distributör för varumärket i Sverige. Tillsammans med sin bror; Anders Gustafsson, startade han år 1997 Gustafsson´s Sport and Leisure.

”Jag startade GSL med samma attityd som tog mig till världstoppen: Det finns inga genvägar. Hårt arbete och mycket svett, i kombination med en vilja att lyssna, lära och utvecklas har därför varit en självklarhet för alla medarbetare sedan bolagets första dag” – Magnus “Gusten” Gustafsson

Sedan 1997 har GSL utvecklats åt två håll: mode, med fokus på herrmode och kvalitet samt tennis, med fokus på rack och material. Med dessa två affärsområden arbetar vi idag separat, men nära varandra, mot samma mål: att bli Nordens bästa varumärkesförvaltare!

”På banan är vi fokuserade, koncentrerade, uthålliga, snabba, starka och smarta. Utanför banan är vi ödmjuka, generösa, hjälpsamma, vänliga, lugna och respektfulla”
– Magnus ”Gusten” Gustafsson