Head

Ledande aktör inom sportutrustning

HEAD är en av världens ledande aktörer inom sportutrustning.

HEAD har ett gott rykte i branschen, dels för att produkterna håller god kvalitét och att HEAD alltid ligger i framkant i utveckling, men även för att världsspelare som Andy Murray och Novak Djokovic väljer att använda sig av HEADs produkter.

Besök deras webbplats

HEADs rötter sträcker sig tillbaka till 1950, när Howard Head, etablerade företaget.

Verksamheten är uppdelad i fem divisioner: vintersport, racketsporter, dykning, sportkläder och licensiering.

På GSL arbetar vi med den division vi kan bäst: racketsporter. GSL AB har varit den svenska distributören för HEAD sedan 2010. Ansvarig för denna del på GSL är Magnus ”Gusten” Gustafsson som är en före detta tennisspelare med bland annat Top-10 på ATP-touren och Davis Cup vinst för Sverige både 1994 och 1998 på sin meritlista.

HEAD är med och stödjer två intressanta tennisprojekt.

Olika projekt som syftar till att barn i tidig ålder ska få lära sig att göra tennisen och idrotten till en hållbar livsstil.

Det första projektet heter ”Små lirare” började som ett program för barn mellan 9-10 år träffas och tillsammans spelar tennis, fotboll och andra sporter. Idrott och tennis ska bli som en livsstil för barnen oavsett hur man utvecklas sportsligt. För att klara av framtida utmaningar tror vi att samarbetet och kamratskapet mellan föräldrar gör att man når drömmar och förväntningar som man inte skulle lyckas med i en ensam miljö.  Här lär man sig stötta varandra både i med- och motgång.

Det andra projektet heter ”EuroElite”. Det är en organisation som anordnar tennisläger och tävlingsresor av alla möjliga slag för juniorer över hela världen, med främsta syfte att hjälpa svensk tennis att utbilda spelarna och få dem att lära sig hur det är att spela ute på touren.

Padel är den snabbast växande sporten i Sverige för tillfället.

Precis som det byggdes tennisbanor på 70-talet i Sverige byggs det padelbanor i stort sett varje stad runt om i landet.

De första padelslagen slogs i Argentina för ca 50 år sedan och spreds därefter till Spanien där padel är Spaniens näst största sport efter fotboll. Head har sedan flera år tillbaka satsat mycket på utvecklingen av Padel där man bland annat är officiella boll leverantörer till WPT (World Padel Tour) Dessutom satsar man väldigt mycket på utvecklingen av Padelracketar och flera av dagens bästa spelare använder Heads racketar.  Bl.a den argentinska padelspelaren Fernando ”Bela” Belasteguin  som blev världsetta i WPT (world padel tour) 2001 vid 22 år ålder. Fram till dagens datum (maj 2018) har han varit världsetta i 17 år i rad!