Fred Perry

Originalet sedan 1957

Det första brittiska varumärket som lyckades kombinera sport och mode.

Därigenom lyckades man skapa några av de mest ikoniska plagg och accessoarer vi sett under de senaste årtiondena. Bra exempel på detta är svettbandet, den klassiska Fred Perry-pikén, WCT-jackan och bowlingväskan.

Besök deras webbplats

Fred Perry ansågs inte vara ”fin” nog för att ta emot sin guldmedalj när han vann Wimbledon

Allt började med den brittiska arbetargrabben och tennisspelaren Fred Perry, som inte fick ta emot sin guldmedalj inför publik när han vann Wimbledon då han inte ansågs vara ”fin” nog.

Med hjälp av fotbollsspelaren Tibby Wegner, startade Perry upp sin klädverksamhet i slutet av 40-talet. Deras tennisplagg blev snabbt populära bland spelare runt om i Storbritannien och 1952 lanserades, vad som skulle bli Fred Perrys mest kända plagg; en piké med bra passform och broderad lagerkrans.

Den numera välkända lagerkransen, är samma symbol som fanns på Perrys guldmedalj från Wimbledon.

På 60-talet fördes Fred Perry-pikén ut på gatan. Det var de brittiska modsen som behövde en tröja som höll för att ”dansa i hela natten och fortfarande se bra ut i på vägen hem”.

Sedan dess har Fred Perrys kärleksaffär med brittiska subkulturer fortsatt. När brittpopen erövrade världen på 90-talet, var det därför ingen överraskning att se band som Blur och Oasis bära märket.

Idag är lagerkransen igenkänd överallt och Fred Perry har återförsäljare i över 50 länder runt om i världen. Fred Perry-pikén tillverkas fortfarande med samma höga kvalitét och är synonym med brittpop-stilen.